+45 41772000 [email protected]

Mobilitetshjælpemiddel

WORKSTEP har besøgt Lisa som er benamputeret og ansat som social og sundhedsassistent.
Lisa har akut behov for hjælp, fordi hun har smerter og  vanskeligt ved at gå. Hun mærker, på trods af flittig brug af arbejdsladsens løbehjul, hvordan smerterne tiltager således, at hun på sin 4. vagt på en uge slet ikke klarer at gå. Nedsat gangdistance udgør en betydelig udfordring i jobbet, som stiller store krav til daglig gang og Lisa er på nippet til at sygemelde sig, da WORKSTEP sættes på sagen.
WORKSTEPs konsulent afdækker hvilke funktioner. I dette tilfælde skal løsningen bl.a. kunne bruges inde på arbejdspladsens gange såvel som udendørs, og de skal kunne transporteres mellem skiftende arbejdssteder i hendes egen microbil. Og der skal være siddende transport til fuld kompensation for Lisas nedsatte tolerance for vægtbæring – idet vægtbæring provokerer sår under hendes protese.

WORKSTEP indhenter jobcentrets forhåndsgodkendelse til, at Lisa allerede i ugen efter jobcentrets visitation til arbejdspladsindretning, får scooteren til afprøvning på sit arbejde.

Inden WORKSTEP anbefaler hjælpemidlet til fast udlån, skal det bl.a. sikres, at Lisa kan håndtere at adskille den og lægge den i bagagerummet til transport i sin bil.

Lisa bliver begejstret for scooteren, og klarer ved hjælp af den alle funktioner som SOSU-assistent uden at provokere smerter og sår ved benstumpen. Hun kan derved, trods sit handicap, fortsætte i sit arbejde på lige fod med sine kollegaer og undgå sygemelding. En sygemelding, som formentlig ville have været med behov for brancheskift til følge.